Canyonteam Nederland

No mountains but canyoning is our passion

Voorjaar

Voorjaar
De zomertijd is ingegaan, het voorjaar lonkt. Toch lijken de canyons verder weg dan ooit, althans op de korte termijn. Er wordt op Europees niveau gesproken over een soort "green card" een soort bewijs waarmee je in Europa zou mogen reizen en waarmee je aantoont geen covid te hebben, gebaseerd op PCR en/of vaccinatie. We gaan zien of het de EU lukt om dit vlak voor de grote vakantie periode uit te rollen.

Op dit moment kiezen veel landen om ons heen en zeker ook de landen waar wij graag gaan canyoningen, voor zeer strenge maatregelen waaronder gedeeltelijke lock downs in sommige specifieke gebieden. We volgen alle ontwikkelingen op hoofdlijnen, canyoningen als recreatief uitstapje is onmogelijk (los van of dit zou moeten willen!). Vrij verkeer van mensen en goederen is echt heel streng gereguleerd en alle landen hebben forse beperkingen en standaard quarantaine ingesteld. Concreet kun je alleen gaan canyoningen als je voor een langere periode vrij bent en zowel in land van bestemming al bij terugkomst in NL een quarantaine periode inlast.

Een lichtpuntje lijkt ons de ontwikkeling van de ondiepe neustesten, deze testen zullen in NL in de loop van April beschikbaar komen volgens de minister. Maar bijvoorbeeld in Duitsland zijn deze al publiekelijk beschikbaar, enerzijds om direct testen uit te voeren in de gemeenschap, dorp, stad etc. Maar ook te koop via de supermarkten en drogisterijen, waarmee je beschikt over een CE goedgekeurde test waarmee je eenvoudig in 15 minuten met een grote mate van zekerheid kunt vaststellen of je COVID hebt. Het gebruik van deze testen is zo eenvoudig en toegankelijk dat je deze naar ons idee ook bij grenscontroles zou kunnen gaan inzetten. Het betekent in ieder geval dat je, als je gaat canyoningen, alle deelnemers van de tocht snel kunt testen en veilig met elkaar op pad kunt gaan. De testen kosten gemiddeld op dit moment €6-8 per stuk. Prijzen in NL zijn nog niet bekend.
Pasted Graphic