Canyonteam Nederland

No mountains but canyoning is our passion

2021

We zijn inmiddels een jaar verder met Covid-19. In verband met alle wereldwijde reisverboden zijn we bijna niet op pad geweest, alleen de zomerperiode van 2020 bood wat ruimte, achteraf gezien met alle gevolgen van dien. Toch hebben we zoals ieder jaar plannen, als het met vaccinaties en reisbeperkingen mogelijk is zouden we in het najaar graag afreizen naar Iran.

Voorjaar en zomer 2021
De RIC 2020 op Kreta is in verband met covid-19 gecanceld en was verplaatst naar vroege voorjaar 2021. De versie van 2021 zou plaatsvinden in de Spaanse Pyreneeën, echter deze is i.v.m. mogelijk reisbeperkingen die wereldwijd nog van toepassing zouden kunnen zijn ook gecanceld en verplaats. De Rassemblement Internationale de Canyon (RIC) zoals de officiële benaming luidt zijn de jaarlijkse bijeenkomsten die door de Internationale Canyoning Federatie worden toegekend aan een regionale club of organisatie. Het ene jaar in Europa en het jaar erop ergens elders op de wereld.


September 2021 Iran
Ergens in de periode tussen half September en begin Oktober zijn we van plan met een team af te reizen naar Iran. Er is een grote, misschien wel dé grootste canyoning community ter wereld, in Iran. In de bergen ten Noorden van de hoofdstad Teheran zijn veel canyons te vinden. Gezien de bereikbaarheid en afstand is deze regio de meest voor de hand liggende keus. Echter in het Zuiden van het land is een bergachtige regio die helemaal doorloopt tot de Perzische Golf hier liggen ook heel veel canyons. Iran canyoning area